Ποδόσφαιρο: Ομάδες των Δωδεκανήσων σκέφτονται να παίξουν στο… πρωτάθλημα της Τουρκίας

Newsroom
15/10/2022 13:28
 
 
 

 

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, ωστόσο είναι αληθινό: Ποδοσφαιρικές ομάδες από τα Δωδεκάνησα σκέφτονται να «μετακομίσουν» στην Τουρκία και στο πρωτάθλημά της.

Όπως ενημέρωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, η τροπολογία για το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων «αναγκάζει» περίπου 30 ομάδες της περιοχής να σκεφτούν την πρόταση που τους έχει γίνει και να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας.

«Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα», αναφέρεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου:

«Μετά τη χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώνουμε ότι περίπου τριάντα (30) σωματεία της δύναμής μας δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της παράτασης.

Με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών. Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών.

Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν ”ποδόσφαιρο” δεν μας χωρίζει κάτι. Θα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ορίζουμε εκεί τα παιχνίδια, αφού για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός δεν έπραξε τα αυτονόητα.

Από πλευράς Ένωσης, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε τα σωματεία μας να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες».

Πηγή: iefimerida.gr

(Visited 129 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*