Έρχεται το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχια Αλιείας 2016 στη Σύρο

pagkosmio protathlima ypobryxias alieias 2016
admin
08/09/2016 08:18
 
 
 

Σε λίγες μέρες, στα νερά της Σύρου θα καταδυθούν αθλητές από 25 χώρες, οι οποίοι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στο 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2016 (www.syros2016.gr), διεκδικώντας τους τίτλους του καλύτερου υποβρύχιου αλιέα και της καλύτερης ομάδας υ/β αλιείας στον πλανήτη, σε ένα θεσμό που διεξάγεται κάθε δύο έτη από το 1957.
Ήδη στη Σύρο έχουν φτάσει οι αποστολές των Ελλάδας, Κύπρου, Αυστραλίας, Πορτογαλίας, Η.Π.Α., Ν. Ζηλανδίας, Βραζιλίας, Ουκρανίας, Χιλής, Ρωσίας, Αργεντινής, Κροατίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ εντός των ημερών και έως τις 12 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι ομάδες των Φινλανδίας, Ταϊτής, Αλγερίας, Τυνησίας, Αγ. Μαρίνου, Βουλγαρίας, Μεξικό, Λιβάνου, Μ. Βρετανίας και Κολομβίας.

Πάει για διάκριση η ελληνική ομάδα
Το πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας (“CONFEDERATION MONDIALE DES ACTIVITES SUBAQUATIQUES” – “C.M.A.S.” www.cmas.org) συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.), τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (Ν.Ο.Σ.), τον δήμο Σύρου- Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα διεξαχθεί σε δύο αγωνιστικές ημέρες (Σάββατο και Κυριακή). Τα αποτελέσματά του θα αναδειχθούν μέσα από διαδικασία ζυγίσματος, η οποία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες στην Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη από τις 17:00 έως τις 20:30.
Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει να επιδείξει 20 συμμετοχές στον θεσμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά μόνο ένα μετάλλιο (Γιάννης Σιδέρης το 2008 στη Βενεζουέλα). Ωστόσο, φέτος που το πρωτάθλημα διεξάγεται – για πρώτη φορά στην ιστορία – σε ελληνικά νερά, οι πιθανότητες της χώρας μας για διάκριση είναι περισσότερες. Σε ομαδικό επίπεδο, η καλύτερη θέση της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν η 4η το 2010 στην Κροατία.

Δεν θα είναι σύμμαχος ο καιρός
Ο καιρός δεν δείχνει να είναι ευνοϊκός κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδος (12-18 Σεπτεμβρίου) και ενδέχεται να δυσκολέψει τις προσπάθειες των υποβρύχιων αλιέων (που θα καταδύονται σε άπνοια) και των διοργανωτών του αγώνα, καθώς μετά το μικρό διάλειμμα νηνεμίας έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, αναμένονται βόρειοι άνεμοι.
Τις προσπάθειες των διοργανωτών, εθελοντών ιατρών, των διασωστών, της «Ομάδας Αιγαίου» και του Λιμενικού Σώματος για ασφαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, θα ενισχύσει κατά τις ημέρες του αγώνα ένα από τα πιο σύγχρονα ναρκοθηρευτικά του Στόλου του ΠΝ, το «Ν/ΘΗ ΚΑΛΥΨΩ», το οποίο φέρει κινητή μονάδα θαλάμου αποσυμπιέσεως και μπορεί να αντιμετωπίσει επί τόπου ενδεχόμενο περιστατικό με συμπτώματα νόσου εξ αποσυμπιέσεως. Έτοιμο προς δράση είναι φυσικά το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το ΚΕΠΙΧ της Π.Α. μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για τυχόν επείγουσα διακομιδή με ελικόπτερο, αλλά και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, του οποίου η μονάδα υπερβαρικής ιατρικής είναι μια από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη.

Χορηγοί του Πρωταθλήματος είναι οι:
DEEP MASTER
FURUNO
SUUNTO
BLUE STAR FERRIES
REVOIL
FILOTHEA
PESCASUBMARINA TV
ΚΟΡΡΕΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΕΩΡΙΟΥ
ΣΥΡΙΓΓΑΣ
SYROS DIVING CENTER
ΕΣΤΙΑ ΣΥΡΟΥ
BLUE HUNTER
EIKONAPRINT
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥ
WATERSHOP
ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*