Πρωταθλήτριες Κυκλάδων στο μπάσκετ οι αθλήτριες του Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκού

Newsroom
15/05/2024 17:33
 
 
 

 

Στην Πάρο και πιο συγκεκριμένα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024 το Final-4 Γυναικών της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων.

Στους ημιτελικούς αγώνες το Σάββατο 11 Μαΐου, ο Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός νίκησε τον ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια με 65-35, ενώ ο Α.Ο. Πάρου επικράτησε με 55-43 επί του Α.Ο. Άνδρου.

Ο μεγάλος τελικός του Final-4 γυναικών την Κυριακή 12 Μαΐου ήταν… παριανή υπόθεση, με τις αθλήτριες του Α.Ο. Πάρου και του Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκού να αγωνίζονται για το ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Κυκλάδων. Τελικά, ο Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός επικράτησε του Α.Ο. Πάρου με σκορ 68-64, ενώ λίγο νωρίτερα στον μικρό τελικό, ο Α.Ο. Άνδρου επικράτησε του ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια με 41-37, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πάρου αναφέρεται ότι «όλες οι αθλήτριες έδωσαν τον δικό τους ωραίο αγώνα με σεβασμό στον αντίπαλο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο αθλητισμός αποτελεί μία έκφανση πολιτισμού που καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό στον συνάνθρωπο, τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς δήλωσε:
«Η φιλοξενία αυτής της ωραίας γιορτής του μπάσκετ στο νησί μας, αποτέλεσε για εμάς μεγάλη τιμή.
Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στις γυναίκες της ομάδας του Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων, αλλά και σε όλες τις αθλήτριες των τριών ομάδων (Α.Ο. Πάρου, Α.Ο. Άνδρου και ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια), που κατάφεραν να φθάσουν στην τελική φάση αυτού του πρωταθλήματος, καθώς και στους προπονητές, στους διαιτητές, στους κριτές και στις διοικήσεις.

Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους, στους χορηγούς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Final-4 Καλαθοσφαίρισης Γυναικών στο νησί μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους όλοι μαζί, συνέδραμαν ώστε η διοργάνωση να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι συμμετέχοντες σε αυτήν αθλήτριες, προπονητές, διαιτητές, συνοδοί και επισκέπτες, να αποκομίσουν μία αξέχαστη εμπειρία.

Ο Δήμος Πάρου στέκεται αρωγός αθλητικών εκδηλώσεων στο νησί μας, που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, την συνεργασία και τον εθελοντισμό».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 90 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*