Ρεσεψιόν του Λιανού η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ή η κατάντια ενός κομματικού Δημάρχου)

Newsroom
12/05/2022 00:37
 
 
 

 

Σε κομματικό μαγαζί και catering μετέτρεψε την αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου ο Λιανός. Με αφορμή την επίσκεψη στον Δήμο του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο τεράστιος (κατά πάντα) Δήμαρχός (τους) παρουσίασε μια αποκρουστική εικόνα πολιτικής και κομματικής σαπίλας. Μια άθλια παλαιοκομματική, μονοκομματική, γκροτέσκα και κιτς σκηνογραφία και μάλιστα σε καιρό που η πανδημία είναι εδώ και κραυγάζει. Βλέπουμε μια αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου που τη μπέρδεψε ο ξενοδοχοδήμαρχος (με τη σειρά αυτή τα συνθετικά της λέξης) με τη ρεσεψιόν (réception) του ξενοδοχείου του.

Σαν να τον άκουγες να λέει, με εκείνο το πονηρό ανθυπομειδίαμα:

Δικό μου είναι το μαγαζί και το κάνω ό,τι θέλω, you Know. Καλώ τους κομματικά κολλητούς μου, άπαντες τους κυβερνητικούς βουλευτές, τρώνε και πίνουν στην αίθουσα του Συμβουλίου εις υγείαν των κορόιδων και τους άλλους, τους βδελυρούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, τους τακτοποιώ, τους «ξεπετώ» με διαδικτυακές συνεδριάσεις. Στο μόνο που συμφωνώ με τον Φώτη. Στις διαδικτυακές, δηλαδή, you Know.

Εσείς, Γενικέ, και η κομματική κουστωδία που βλέπω δεν είσαστε επικίνδυνοι για μετάδοση του κορωνοϊού. Γι’ αυτό δεν φορώ μάσκα. Τους άλλους, you Know, τους φοβάμαι. Γι’ αυτό δεν κάνω συμβούλια με φυσική παρουσία.

Ο Τσιόρδας που είναι μισοαξώτης, νομίζω πως το έχει πει: οι ναξιώτες νεοδημοκράτες δεν κινδυνεύουν. Έχουν κομματική …ανοσία.

Και το άλλο, πού το βάζεις; Στα συμβούλια θα έλθουν και κάτι ενοχλητικοί δημοσιογράφοι, που κάνουν παράξενες ερωτήσεις και πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, you Know. Εγώ έχω ένα πολυεργαλείο. Μια γραμματέα, φωτογράφο, τηλεφωνήτρια, σύμβουλο, δημαρχική δημοσιογράφο, you Know. Πάντα εν… Σοφία εποίησα. You Know.

Όχεντρα

(Visited 672 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*