Η πολιτική εξαπάτηση από τη δημοτική πλειοψηφία

Newsroom
09/01/2023 13:20
 
 
 

 

Πριν από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με όποιον τρόπο και αν αυτό συνεδριάσει, είναι αναγκαίο να πληροφορηθούν όλοι οι σύμβουλοι και οι πολίτες του Δήμου μας τι έγινε και τι γίνεται σε άλλα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας σχετικά με τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων τους. Δεν είμαστε μόνοι και έρημοι στον ελληνικό αυτοδιοικητικό χώρο και δεν πρέπει να αποτελούμε θλιβερή εξαίρεση. Πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να πέφτουμε θύματα-δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες- μιας άθλιας πολιτικής παραπλάνησης, που στηρίζεται στη δημαγωγία και στη σκέψη ότι δεν πρόκειται να ερευνήσει κανείς όσα εκστομίζονται με παπική βεβαιότητα, αλλά και χωρίς αντιπολιτευτικό τεκμηριωμένο λόγο και αντίλογο στα Δημοτικά Συμβούλια.

Η φύση και συγκρότηση του Δήμου μας επέβαλαν και επιβάλλουν πλουραλιστικούς τρόπους συνεδριάσεων, αξιοποιώντας τις πρόνοιες του νόμου, αλλά και τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Αυτή θα ήταν μια θετική εξαίρεση και εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, στο αμέσως προηγούμενο Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2022, ο πρόεδρός του Φώτης Μαυρομμάτης, αντιδρώντας, όχι για πρώτη και πιστεύω ούτε ύστατη φορά, με έντονο και οργίλο ύφος στη στάση και αιτίαση της αντιπολίτευσης για τον τρόπο διεξαγωγής των Συμβουλίων-δηλαδή χωρίς φυσική παρουσία επί 33 μήνες- επικαλέστηκε με πολιτική αδιαντροπιά μια σειρά Δήμων, προς επίρρωση υποτίθεται της άποψής του.

Πρόκειται για τους Δήμους: Πάρου (όπου κατ’ αυτόν στις 25 του μηνός-τίνος δεν διευκρίνισε- έγινε ή θα γίνει συνεδρίαση διά ζώσης. Ήταν εν προφανεί συγχύσει. Μήπως εννοούσε τις 19 Δεκεμβρίου;), Ίου, Άνδρου, Μήλου, Καλλιθέας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Κέρκυρας, όπου οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Βλ στο 22ο λεπτό της συνεδρίασης: ΕΔΩ.

Ουδέν ψευδέστερον! Κατ’ αρχάς η Κρήτη και η Κέρκυρα δεν έχουν έναν Δήμο και δεν προσδιόρισε, ίσως σκοπίμως ή από άγνοια, ποιον Δήμο εννοούσε, αν και αυτό μικρή σημασία έχει, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Ο Δήμος Πάρου συνεδριάζει διά ζώσης (με φυσική παρουσία) από τις 16 Ιουνίου 2022. Βλ.: ΕΔΩ

Ο Δήμος Άνδρου συνεδρίασε με φυσική παρουσία των μελών του Δ.Σ. σε τακτική συνεδρίαση στις 23 Νοεμβρίου 2022. Βλ.: ΕΔΩ

Ο Δήμος Μήλου διεξάγει διά ζώσης συνεδριάσεις από 28 Ιουνίου 2022. Βλ.: ΕΔΩ και με μικτό τρόπο από 9 Μαρτίου 2022. Βλ.: ΕΔΩ

Ο Δήμος Καλλιθέας στην Αθήνα συνεδριάζει μόνο διά ζώσης από 25 Σεπτεμβρίου 2022 (βλ. ΕΔΩ) και με μικτό τρόπο από 16 Δεκεμβρίου 2021 (Βλ. ΕΔΩ).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεδριάζει από 27-6-2022 διά ζώσης (βλ. ΕΔΩ) και από 20 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 27 Ιουνίου 2022 με μικτό τρόπο.

Στην Κρήτη, ο Δήμος Ηρακλείου συνεδριάζει, από 27 Δεκεμβρίου 2021, διά ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών (Βλ. ΕΔΩ) και ο Δήμος Χανίων συνεδριάζει από 20 Ιουλίου 2022 με μικτή συνεδρίαση (βλ. ΕΔΩ).

Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, οι μικτές συνεδριάσεις ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου 2022 (βλ.:ΕΔΩ).

Ο μόνος Δήμος, από όσους ανέφερε ο κ. Μαυρομμάτης, που έκανε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στις 13 Δεκεμβρίου 2022 ήταν ο Δήμος Ιητών. Βλ.: ΕΔΩ.

Αυτό είναι το πρότυπο του κ. Φώτη Μαυρομμάτη; Ή στο όνομα των αρμοδιοτήτων του, όπως νομικίστικα τις ερμηνεύει, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να παραπλανά τους συμβούλους και τους πολίτες και να ξεχνά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό σώμα και ο Δήμος λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις που ενδιαφέρουν άμεσα το κοινωνικό σώμα.

Αυτή είναι η εικόνα των Δήμων, την οποία διαστρέβλωσε ο Φώτης Μαυρομμάτης για να παροδηγήσει τους ακροατές των έργων και θεατές των λόγων του, για να θυμηθούμε τον Θουκυδίδη.

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι νησιωτικοί Δήμοι που δεν ανέφερε, γιατί δεν συμφωνούσαν με τη λογική, το σκεπτικό και την πολύχρονη κακή πρακτική του προέδρου του ναξομικροκυκλαδίτικου Δήμου μας, π.χ., εντελώς ενδεικτικά, ο Δήμος Αμοργού: συνεδρίασε από 13 Μαΐου 2022 διά ζώσης (βλ.: ΕΔΩ), ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης από 28 Φεβρουαρίου 2022, με μικτή συνεδρίαση (βλ.: ΕΔΩ).

Πλήρης διαβουκόληση, όπως αντιλαμβάνεστε, του δημοτικού σώματος. Συνειδητή παραποίηση της αλήθειας, αν πρόκειται για δική του έρευνα. Αλλά και πληροφόρηση από τους ουκ ολίγους συμβούλους του Δήμου αν είχε, όφειλε να την ελέγξει, πριν την εκφωνήσει με βαρύγδουπο και σίγουρο τρόπο στο ύψιστο συλλογικό δημοτικό όργανο. Εκτός αν ήταν διαφορετική η πληροφόρηση και τη χρησιμοποίησε-για να προσφύγω στον σπουδαίο και επιδραστικό αμερικανό καθηγητή μακροοικονομίας Άλαν Μπλάιντερ-, περίπου όπως οι μπεκρήδες τους στύλους του δημοσίου φωτισμού: όχι δηλαδή για να φωτισθούν, αλλά για να στηρίζονται πάνω τους αγκαλιάζοντάς τους.

Επιχώριος

(Visited 320 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*