Νάξος: Ολοκληρώθηκε η 2η χρονιά λειτουργίας του Εσπερινού ΓΕ.Λ Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
31/05/2022 21:04
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία η 2η χρονιά λειτουργίας του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου.

Το Εσπερινό ΓΕ.Λ Νάξου συστεγάζεται με το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο στη Χώρα της Νάξου. Φέτος λειτούργησαν και οι τρεις τάξεις του σχολείου μας και θα έχουμε τους πρώτους απόφοιτους καθώς και υποψήφιους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, στους οποίους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο παρέχει στους μαθητές μια σειρά διευκολύνσεων όπως:
* Μικρότερης διάρκειας ωρολόγιο πρόγραμμα
* Μικρότερη ύλη σε κάποια μαθήματα
* Μεγαλύτερο όριο απουσιών

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι ισχύουν ειδικές διατάξεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με ξεχωριστό ποσοστό θέσεων για τους υποψηφίους των Εσπερινών ΓΕΛ που έχουν ως αποτέλεσμα γενικά χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής.

Ενδεικτικά οι βάσεις εισαγωγής των Εσπερινών ΓΕΛ 2021 διαμορφώθηκαν:
* στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων στα 13.342 μόρια
* στην Νομική Σχολή της Αθήνας στα 14.194 μόρια

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο παρέχει Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο με αυτό του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με το οποίο δίνεται στους απόφοιτους η δυνατότητα κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε διάφορους εργασιακούς χώρους και η δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων εργασίας.

Στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο η φοίτηση είναι τριετής και έχουν δικαίωμα εγγραφής τόσο ενήλικες οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και ανήλικοι μαθητές οι οποίοι αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο και πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο.

Μετά τις 20 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι προθεσμίες εγγραφής νέων μαθητών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το ιστολόγιο του σχολείου μας: blogs.sch.gr/lykespnaxou και να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2285029382 Δευτέρα έως Παρασκευή απογευματινές ώρες.

O Σύλλογος Διδασκόντων

(Visited 304 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*