Νάξος: Από ΓΕΛ Τραγαίας η ομάδα των μαθητών που θα πάει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Newsroom
13/01/2024 21:28
 
 
 

 

Όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας των μαθητών από το ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» που κατάφεραν να επιστρέψουν το Μάιο του 2023 από τη Ρίγα της Λετονίας και την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES, με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους.

Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού -σε τοπικό επίπεδο- για τη σχολική χρονιά 2023-2024 έχει ήδη ολοκληρωθεί στη Νάξο από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) του νησιού και έχει επιλεγεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το νησί, αρχικά στον Πανελλήνιο ∆ιαγωνισμό EOES 2024 και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, στην Ευρωπαϊκή́ Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που φέτος θα γίνει στο Λουξεμβούργο.

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νάξου πραγματοποίησε στις 9 Δεκεμβρίου 2023 τον τοπικό διαγωνισμό EOES 2024 για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο ∆ιαγωνισμό EOES 2024.

Για την Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού, προκρίθηκε η ομάδα του ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου, αποτελούμενη από τους μαθητές Παυλίδη Ιωάννη, Σαρρή Μαρία και Φραντζέσκο Χρυσοβαλάντη που θα εκπροσωπήσει το ΕΚΦΕ Νάξου, το ΓΕΛ Τραγαίας και τη Νάξο στον Πανελλήνιο ∆ιαγωνισμό EOES 2024 που θα διενεργηθεί στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου 2024.

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νάξου έχει αναλάβει την οργάνωση και την εκπαίδευση των μαθητών.

Συγκεκριμένα, την προετοιμασία των μαθητών έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί:

1. Ονάσογλου Γεώργιος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.02 (χημικός), του ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου
2. Βαθρακοκοίλης Νικόλαος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.01 (φυσικός), Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Νάξου

Εάν η ομάδα του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου προκριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, όπως συνέβη το 2023 με τους μαθητές του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος, θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024 η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 14 Απριλίου 2024 στο Λουξεμβούργο.

Να σημειώσουμε ότι η μαθητική ομάδα έχει την ανάγκη στήριξης τόσο από φορείς όσο και από επιχειρηματίες του νησιού, ώστε η Ναξιώτικη ομάδα των μαθητών να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον παραπάνω διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.374 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*