Το Φιλαναγνωστικό ταξίδι του 2ου Γυμνασίου Νάξου

Newsroom
04/07/2024 01:07
 
 
 

 

Το 2ο Γυμνάσιο Νάξου συνεχίζει τη φιλαναγνωστική του παράδοση, εμπλέκοντας τους μαθητές σε μυθιστορηματικά ταξίδια στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας. Φέτος, οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β3, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, διάβασαν το μυθιστόρημα “Το Εμένα με νοιάζει” της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη.

Στο έργο αυτό, οι μαθητές ακολούθησαν τον Αλέξανδρο Δασκαλόπουλο και τους μαθητές του στην προσπάθειά τους να σώσουν το χωριό τους από τη μόλυνση. Μέσα από την ανάγνωση και τις σχετικές δραστηριότητες, τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, μελέτησαν τους υδροβιότοπους της Νάξου, και ήρθαν σε επαφή με ποιήματα, τραγούδια, γελοιογραφίες και πίνακες ζωγραφικής που σχετίζονται με το λογοτεχνικό έργο.

Οι μαθητές κατασκεύασαν κόμικς, πειραματίστηκαν με την τεχνητή νοημοσύνη, και εμβάθυναν σε αξίες όπως η φιλία, η αλήθεια, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η συνεργασία. Στο μάθημα της Τεχνολογίας, αναπαρέστησαν σε μακέτα το φυσικό περιβάλλον του χωριού των ηρώων, πριν και μετά τη μόλυνση από το εργοστάσιο.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση με τον Πρόεδρο του συλλόγου για την προστασία της άγριας φύσης και ζωής της Νάξου. Συγχαρητήρια στους μαθητές και σε όλους όσοι υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Για να δείτε τις εργασίες των παιδιών από την περσινή χρονιά, επισκεφθείτε το Padlet.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 207 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*