ΔΙΕΚ Σύρου και Νάξου: Ανάγκη να λειτουργήσουν ειδικότητες συναφείς με τουρισμό και πρωτογενή τομέα

admin
13/11/2015 10:50
 
 
 

Την ανάγκη λειτουργίας νέων ειδικοτήτων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Σύρου και Νάξου, οι οποίες σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού και τον πρωτογενή τομέα ανέδειξε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Όσον αφορά στο ΔΙΕΚ Σύρου, ο κ. Λεονταρίτης θεωρεί πως η ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» (η οποία δεν εγκρίθηκε στην Απόφαση περί «Έγκρισης λειτουργίας τμημάτων Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εξαμήνου 2015 Β») είναι εξαιρετικά απαραίτητη σε μια αμιγώς νησιωτική και τουριστική Περιφέρεια όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου.

«Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι η ειδικότητα έχει αρκετά χρόνια να λειτουργήσει στο ΔΙΕΚ και ότι έχουν ήδη εγγραφεί 20 σπουδαστές που αναμένουν να ξεκινήσει η λειτουργία της ειδικότητας αυτής και που – σε περίπτωση ακύρωσής της – είναι αμφίβολο αν θα ξανασυγκεντρωθεί ο ίδιος αριθμός υποψηφίων» αναφέρει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι στο ΔΙΕΚ Σύρου υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της συγκεκριμένης ειδικότητας.

 

Ανάγκη για λειτουργία νέων τμημάτων στο ΔΙΕΚ Νάξου

Επιπλέον, ο κ. Λεονταρίτης επισημαίνει την ανάγκη για λειτουργία νέων τμημάτων, λόγω αυξημένης συμμετοχής και στις ειδικότητες του ΔΙΕΚ Νάξου «Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας» και «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής», με τη συμμετοχή να φτάνει στους 15 μαθητές για το κάθε τμήμα.

«Εκτιμώντας ότι και εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη οι ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό να λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές και ομοίως οι ειδικότητες που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα να λειτουργούν σε μικρές αγροτικές νησιωτικές περιοχές, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι προαναφερθείσες ειδικότητες» καταλήγει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*