Πανελλήνιες 2021: Έως 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι επιτυχόντες και οι βάσεις εισαγωγής

Newsroom
17/08/2021 12:18
 
 
 

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα πάρει τέλος η αγωνία των υποψηφίων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν έως τις 27 Αυγούστου.

Αυτή τη στιγμή προχωρούν κανονικά όλες οι ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε τα αποτελέσματα ν΄ ανακοινωθούν χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η φετινή χρονιά των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής τηλεκπαίδευσης των μαθητών αλλά κυρίως λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η εφαρμογή για πρώτη φορά της ΕΒΕ θα γίνει αιτία να μείνουν εκτός πανεπιστημίων φέτος χιλιάδες μαθητές και ταυτόχρονα δεκάδες τμήματα με κενές θέσεις και όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα.

Η ανακοίνωση των βάσεων θα φέρει στην επιφάνεια όλα αυτά τα σοβαρά θέματα και το υπουργείο Παιδείας θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα και να επανεξετάσει το ζήτημα της ΕΒΕ κάτι το οποίο έχουν ζητήσει και τα πανεπιστήμια και κυρίως τα περιφερειακά των οποίων πολλά τμήματα θα μείνουν χωρίς φοιτητές. Φέτος προστέθηκε ένα επιπλέον πρόβλημα αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών από τις οποίες επλήγησαν χιλιάδες άνθρωποι, αναμεσά τους, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει έξι μέτρα για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές που επλήγησαν από τις φωτιές και καθ΄ υπέρβαση δικαίωμα μετεγγραφής σε φοιτητές, που επλήγησαν από τις φωτιές.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 91 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.