Πίνεις νερό οδηγώντας; 100 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος

Newsroom
03/05/2023 11:44
 
 
 

 

Πολλοί οδηγοί ειδικά το καλοκαίρι έχουν ένα μπουκαλάκι νερό μέσα στο αυτοκίνητο και πίνουν από αυτό ενώ βρίσκονται σε κίνηση. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο ακόμα και 100 ευρώ.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υπενθυμίζει ότι είναι σκόπιμο να αποφεύγονται διάφορα ποτά την ώρα της οδήγησης. Εννοείται λοιπόν ότι τα αλκοολούχα ποτά απαγορεύονται δια ροπάλου. Τι γίνεται όμως με την κατανάλωση νερού; Συνεπάγεται και τιμωρία;

Όπως αναφέρει το carandmotor.gr σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπάρχει πιθανότητα να επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ για κατανάλωση νερού κατά την οδήγηση, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Συγκεκριμένα το άρθρο 13 του Κ.Ο.Κ. αναφέρει ότι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα του όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για χρήση νερού από τον οδηγό στη χώρα μας, αλλά εάν ένας αξιωματικός της τροχαίας εκτιμήσει ότι η χειρονομία του ανοίγματος ενός μπουκαλιού νερού ή η απουσία ενός χεριού από το τιμόνι μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή, τότε θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόστιμο είναι 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 30 ημέρες.

(Visited 999 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*