Γαλάτσι: Κατεδαφίζεται κτήριο για τη δημιουργία κεντρικής πλατείας

Newsroom
10/05/2023 01:09
 
 
 

 

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης στο κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Γαλατσίου και Βεΐκου, προκειμένου να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο κεντρική πλατεία του Γαλατσίου.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για ιστορική μέρα, καθώς όπως σημείωσε «Γίνεται δηλαδή το πιο καθοριστικό βήμα ώστε η κεντρική πλατεία μας, ένα όνειρο 50 ετών, να αρχίσει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα έπειτα από 9 χρόνια εντατικής μας προσπάθειας».

Πρόκειται για ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης για τους Γαλατσιώτες, οπού επί σειρά ετών λειτουργούσε και πασίγνωστο ταχυφαγείο.

Η ανάρτηση του Γιώργου Μαρκόπουλου:

«Φίλες και φίλοι μου, σήμερα είναι μια πραγματικά σπουδαία μέρα για το Γαλάτσι μας. Ιστορική θα τολμούσα να πω! Και συγκινητική. Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτηρίου στη συμβολή των λεωφόρων Γαλατσιου και Βεΐκου. Γίνεται δηλαδή το πιο καθοριστικό βήμα ώστε η κεντρική πλατεία μας, ένα όνειρο 50 ετών, να αρχίσει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα έπειτα από 9 χρόνια εντατικής μας προσπάθειας.

Με συλλογικές ενέργειες, χωρίς καμία χρηματοδότηση, μόνοι μας με χρήματα των Γαλατσιωτών καταφέραμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει ποτέ στο Γαλάτσι! Της κεντρικής πλατείας μας! Ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο συνάντησης, μια κεντρική πλατεία εφάμιλλη των πόλεων του εξωτερικού θα κοσμεί σε λίγα χρόνια το κέντρο της πόλης. Θυμόμασταν με συνεργάτες μου πριν λίγο, πως όταν αναλάβαμε πρώτη φορά το 2014 και συζητήσαμε το θέμα της πλατείας, κάποιοι γέλασαν μαζί μας.

Το 2019, πριν την επανεκλογή μας, κάποιοι είπαν ότι τα έργα μας είναι μόνο μακέτες. Και σήμερα που γκρεμίζουμε και επιτέλους αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, λένε «σιγά το έργο…» Η αλήθεια είναι πως οφείλω να ευχαριστήσω πολύ κόσμο, συνεργάτες και υπηρεσίες, που βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ. Όμως πριν απ’όλους νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους κατοίκους του Γαλατσιου που πίστεψαν και αγκάλιασαν το όραμά μας και μας εμπιστεύτηκαν το μέλλον του τόπου μας.

Χωρίς μεγάλα λόγια, συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί τη συστηματική προσπάθεια. Η πλατεία μας είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο για να φτιάξουμε το Γαλάτσι μας όπως το ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας».

 

Πηγή: newsbomb.gr

(Visited 1.249 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*