Εκλογές 2023: Από σήμερα η επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης

epistrofi pinakides
Newsroom
18/05/2023 10:08
 
 
 

 

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως από σήμερα, Πέμπτη, θα επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να διευκολυνθούν στη συμμετοχή στις εκλογές.

Θα γίνονται επιστροφές σε όσους έχουν υποπέσει σε παραβάσεις έως και την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023. Όσον για τις παραβάσεις, αυτές αφορούν:

-Το άρθρο 34 του Κ.Ο.Κ. περί στάσης και στάθμευσης

-Την παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

-Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 134 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*