ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστά μπισκότα με αλλεργιογόνες ουσίες

Newsroom
10/11/2023 08:15
 
 
 

 

Ανακαλούνται από το ΕΦΕΤ γνωστά μπισκότα καθώς βρέθηκε ότι περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGANO, ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΙ» με την επωνυμία «ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 13-05-2024 και αριθμό παρτίδας lot 051306, που παράγεται από την εταιρεία «Βιομηχανία Μπισκότων Βιολάντα Α.Ε.», με έδρα το 6ο χιλ. Τρικάλων – Καρδίτσας.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (αυγό).Επειδή το προϊόν δεν φέρει σχετική με το αυγό ένδειξη στην επισήμανση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

(Πηγή: ethnos.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 81 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*