Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος: «Η εκκλησία διαφωνεί κυρίως για το θέμα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών»

Newsroom
24/01/2024 23:34
 
 
 

 

Σε πολύ καλό κλίμα και με ομόφωνες αποφάσεις πραγματοποιήθηκε η Ιερά Σύνοδος την Τρίτη, ανέφερε μιλώντας στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μέλος της της Ιεραρχίας. «Δεν υπήρχε καμία αντίρρηση και καμία αντίδραση κάτι που δείχνει την ενότητα της Εκκλησίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Ασφαλώς και συντονίζομαι και συμφωνώ με όλα όσα συζητήθηκαν και μάλιστα κατέθεσα κι εγώ τις προτάσεις μου όπως και άλλοι Μητροπολίτες, που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο» είπε ο Μητροπολίτης Παροναξίας. Πρόσθεσε ότι «θα συνταχθεί ένα κείμενο το οποίο θα αναγνωστεί στις εκκλησίες, στις 4 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα συνταχθεί και ένα κείμενο με νομικό περιεχόμενο, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου με σκοπό να τους προβληματίσει».

Ερωτηθείς για το εάν η αγάπη της Εκκλησίας αφορά και άτομα που έχουν διαφορετική σεξουαλική προτίμηση και συμβιώνουν με τον ή την σύντροφό τους απάντησε ότι «η αγάπη της Εκκλησίας είναι δεδομένη, όπως ακριβώς είναι και ο Χριστός».

«Το θέμα που τίθεται αφορά κυρίως την τεκνοθεσία» τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος και πρόσθεσε ότι «αυτό που μας απασχόλησε κυρίως στην Ιερά Σύνοδο ήταν τα προβλήματα που θα προξενήσει στα παιδιά, αυτού του τύπου οικογένεια. Πώς θα μεγαλώσουν σωστά με αυτά τα πρότυπα; Στις μονογονεϊκές οικογένειες υπάρχει στέρηση του ενός γονέα, εδώ υπάρχει αλλοίωση και σύγχυση του παιδιού που μεγαλώνει με ουδέτερη γονεϊκότητα». Υπογράμμισε επίσης ότι «αν έμενε το θέμα μόνο στο γάμο, ναι θα καταθέταμε τη διαφωνία μας, αλλά τώρα το θέμα αφορά τα παιδιά και εκεί είναι κυρίως η διαφωνία μας».

Σε άλλο σημείο είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί εάν θα βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Αν και τέθηκε το θέμα, δεν λήφθηκε συγκεκριμένη απόφαση αλλά θα το μελετήσουν τα συνοδικά όργανα σε δεύτερο χρόνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα υιοθετημένα παιδιά αλλά και στις παρένθετες μητέρες.

«Βλέπω τα τελευταία χρόνια τα υιοθετημένα παιδιά αναζητούν να μάθουν ποιοι είναι οι φυσικοί τους γονείς. Αυτά τα παιδιά, δεν θα ζητήσουν να μάθουν γι αυτούς; Λένε δεν θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα διότι σε πολλές περιπτώσεις οι παρένθετες μητέρες είναι δύσκολο να αποχωριστούν ή να ξεχάσουν τα παιδιά που γέννησαν».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 425 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*