Ενημέρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας για την υδροδότηση των νησιών

admin
19/02/2015 10:01
 
 
 

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για την υδροδότηση των νησιών του Ν. Αιγαίου.

Την ενημέρωση των βουλευτών Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου και Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού και Ηλία Καματερού ανέλαβε ο Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Ζωΐδης.  

Δεδομένου του υψηλού κόστους μεταφοράς του νερού (περίπου 12-13 ευρώ/κυβικό) που δεν μπορεί να συνεχίσει να επωμίζεται το κράτος, αλλά και του γεγονότος ότι η σύμβαση με τα πλοία μεταφοράς του νερού λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης μονάδων αφαλάτωσης στα άνυδρα νησιά, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την ίδια στιγμή, αναζητούνται και άλλες λύσεις για την υδροδότηση των νησιών μέχρι την οριστική επίλυση των ζητημάτων εγκατάστασης των αφαλατώσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους των μονάδων με χρήση των ΑΠΕ, καθώς και αντιμετώπισης των αναγκών ύδρευσης σε μεσομακροπρόθεσμη βάση (μέσω κατασκευής μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, ομβροδεξαμενών κ.λπ.). Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, κάτι τέτοιο χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό και αντίστοιχες μελέτες σε μονιμότερη βάση.

(φωτό: enet.gr)

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*