Σύσκεψη για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

admin
20/02/2015 23:48
 
 
 

Ευρεία σύσκεψη για να προχωρήσει άμεσα η κατάρτιση των προσωρινών Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή καταβολή των επιδοτήσεων προς τους κτηνοτρόφους, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και των κτηνοτροφικών οργανώσεων ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας) και ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτροφίας).

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού συστήθηκε Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της άμεσα. Έργο της Επιτροπής είναι να καταγράψει τα διαθέσιμα στοιχεία (δασικοί χάρτες σε 21 Νομούς και σε συνολική έκταση 67. εκατ. στρεμμάτων, χαρτογραφικά υπόβαθρα του ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν δημιουργηθεί για τις ανάγκες του ΟΣΔΕ κ.λ) και να ορίσει χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς.

«Δυστυχώς στο θέμα των βοσκοτόπων, ένα θέμα που κυριολεκτικά καίει τους Έλληνες κτηνοτρόφους, υπήρξε μια απολύτως αναποτελεσματική και στρεβλή διαχείριση τα τελευταία χρόνια. Δουλειά μας όμως τώρα είναι να σπεύσουμε να καλύψουμε το κενό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίσουν τις κοινοτικές ενισχύσεις και να διευκολυνθούν να παραμείνουν στο επάγγελμά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου και συμπλήρωσε: «Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα έχει την ευθύνη για την έγκαιρη κατάρτιση των προσωρινών Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, ωστόσο το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων δημοσίων υπηρεσιών, των ίδιων των κτηνοτρόφων και κυρίως της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να αναλάβει σημαντικό ρόλο».

Νωρίτερα ο Αναπληρωτής είχε συναντήσεις, διαδοχικά, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

 

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*