Η Νομική Σχολή Αθηνών πήρε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Εικονικής Δίκης

admin
26/02/2015 22:57
 
 
 

Νικητές, μεταξύ 16 ομάδων φοιτητών από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης, αναδείχθηκαν οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στον 3ο διαγωνισμό εικονικής δίκης, ο οποίος διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια στην έδρα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.


Στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από την Αυστρία, την Κροατία, την Ισπανία, την Νορβηγία, την Ολλανδία, την Ρουμανία, τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ελβετία, στη δε τελική φάση για την ανάδειξη των νικητών, οι Έλληνες φοιτητές συναγωνίσθηκαν με φοιτητές από την Νομική Σχολή του Έσσεξ της Αγγλίας.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, λαμβάνουν μέρος σε μία εικονική δίκη – προσομοίωση της διαδικασίας ελέγχου των καταγγελιών προς το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην αγγλική γλώσσα.

Ο διαγωνισμός έχει στόχο να δώσει σε φοιτητές νομικών σχολών απ' όλη την Ευρώπη την πρακτική εμπειρία σχετικά με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το πως αυτή εφαρμόζεται από το Δικαστήριο.

Το βραβείο καλύτερου ρήτορα απονεμήθηκε στην Μυρτώ Σταυρίδη, επίσης, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

Πηγή: zougla.gr

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*