Σίμος Παλτσανιτίδης στο naxostimes.gr: Ποτέ δεν ήμουν λάτρης του ναζισμού

paltsanikidis xairetismos
admin
05/02/2018 14:55
 
 
 

Τη δική του απάντηση για τη φωτογραφία που τον δείχνει να χαιρετά ναζιστικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, έδωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης.

Μιλώντας στο naxostimes.gr, διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ιδεολογίες και τόνισε πως ποτέ δεν ήταν λάτρης του ναζισμού αλλά αντίθετα, ήταν για χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο πρόσφατα αποχώρησε μη συμφωνώντας με πολιτικές του κόμματος.

Όπως υποστήριξε, ουδέποτε χαιρέτισε ναζιστικά στο συλλαλητήριο κι απλά η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι ένα “καρέ” από το χαιρετισμό του. Μάλιστα, παράπεμψε στο σχετικό βίντεο που φαίνεται καθαρά ο επίμαχος χαιρετισμός του που “ουδεμία σχέση έχει με ναζιστικό”.

Να σημειωθεί, ότι μετά το συλλαλητήριο, η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», είχε αναρτήσει στο Facebook μία μακροσκελή ανακοίνωση, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία του κ. Παλτσανιτίδη να χαιρετά ναζιστικά δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Γίνεται λόγος περί «έκπτωτου προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμου Παλτσανιτίδη, που τα τελευταία χρόνια αρνείται να παραδώσει την προεδρία και να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νόμιμων εκλεγμένων εκπροσώπων».

Παράλληλα, η Κίνηση χαρακτηρίζει τον ίδιο «μισαλλόδοξο εθνικιστή που προκαλεί εδώ και χρόνια δημόσια με τις ρατσιστικές δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του».

Απαντώντας στα παραπάνω ο Σίμος Παλτσανιτίδης σημείωσε στο naxostimes.gr ότι αν και δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη “κίνηση” θα προσπαθήσει να βρει ποιοι έχουν κάνει την ανάρτηση κι αν δεν ανακαλέσουν ζητώντας συγνώμη, θα κινηθεί νομικά. Επιπλέον τόνισε ότι το Δ.Σ. των παραολυμπιονικών είναι νόμιμο με δικαστικές αποφάσεις. “Δεν θα έκανα ποτέ κάτι παράνομο” σημείωσε. 

Σε ότι αφορά τη διαδήλωση, είπε ότι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία κάνοντας λόγο για “μοναδικό φαινόμενο που μίλησε η ψυχή των Ελλήνων”. 

Ο κ. Παλτσανιτίδης σημείωσε τέλος ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Χίου. “Έχω στα σχέδια μου να κατεβάσουμε συνδυασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χίο κι επειδή είμαι ολυμπιονίκης έχω μάθει να είμαι πάντα στις κορυφές” σημείωσε.

Το video

Αξίζει να σημειωθεί ότι βλέποντας το βίντεο από όπου ελήφθη το επίμαχο στιγμιότυπο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κ. Παλτσανιτίδης, ο οποίος κάθεται δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη, να σηκώνει αρχικά τα δύο του χέρια, μετά να κάνει γροθιά το δεξί του χέρι και κατόπιν να κάνει το σήμα της νίκης. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι χαιρέτισε ναζιστικά…

Μετά το 1.55 το επίμαχο απόσπασμα:

{youtube}e7zqogQXPNQ{/youtube}

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*