Έτοιμα να “ανοίξουν φτερά” τα υδροπλάνα

admin
27/03/2015 12:48
 
 
 

Η ανάπτυξη του τομέα των υδροπλάνων καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων ανά τη χώρα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με την ηγεσία της Hellenic Seaplanes, ανακοινώθηκε σήμερα εκ μέρους της εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Hellenic Seaplanes, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ.Σταθάκης επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα είχε στην νησιωτική Ελλάδα, όπως δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, οι θετικές επιδράσεις στον τουρισμό και η τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα. Επιπλέον, ανέθεσε σε ειδικούς συνεργάτες από το επιτελείο του την λεπτομερή εξέταση όλων των ζητημάτων σχετικά με την δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα όπου θα τύχουν άμεσης ανταπόκρισης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Seaplanes, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι «η λειτουργία των υδροπλάνων, αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας μας, και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά» ενώ στην συνέχεια ανέφερε ότι «ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε ως υπουργείο και ως κυβέρνηση τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η χώρα δείχνει ότι ξεπερνά τη μεγάλη κρίση και σύντομα θα διαφανεί ότι το 2015 θα είναι το έτος της αλλαγής. Έχουμε σκοπό να πρωτοστατήσουμε στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα».

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*