“Όχι” από τον Καμμένο για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

admin
23/06/2015 07:48
 
 
 

«Κόκκινη γραμμή» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ίδιο προσωπικά χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA χθες το πρωί.

 

Ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ψηφίσει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά «ακόμα και εάν πέσει η κυβέρνηση».

«Εγώ έθεσα το θέμα ως εξής: ότι για τη συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και εμού προσωπικά, στη συμφωνία, αλλά και στην κυβέρνηση, αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς ούτε τίποτα» είπε ο κ. Καμμένος και πρότεινε ως αντιστάθμισμα να αυξηθεί 1{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} παραπάνω ο φόρος στα είδη πολυτελείας.

Συμπλήρωσε όμως ότι έχει τη διαβεβαίωση ότι τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι το βράδυ στις 12.30 μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας, τον κ. Παππά, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δίπλα από τον πρωθυπουργό, και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και αυτό τελικά αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας.

Εξηγώντας τη θέση του για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι, αν καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής, και «ο κάτοικος της Κω ή της Ρόδου ή της Χίου ή της Μυτιλήνης ή της Σάμου ή του Αϊ-Στράτη -ο Αϊ-Στράτης είναι πιο μακριά- ή της Λήμνου χάσει αυτό το προνόμιο του χαμηλού ΦΠΑ, θα προκληθεί να κάνει αυτό που κάνει για τις ιατρικές υπηρεσίες, να παίρνει το καράβι το πρωί και να πηγαίνει να ψωνίζει από απέναντι. Θα διαλυθούν οι τοπικές αγορές και θα κλείσουν τα νησιά. Θα ερημωθούν τα νησιά».

«Για εμάς και για εμένα προσωπικά αποτελούσε κόκκινη γραμμή, διότι ξέρετε ότι έχω κάνει μεγάλο αγώνα για το θέμα της νησιωτικότητας και γνωρίζω τα προβλήματα, ιδίως των μικρών νησιών», συμπλήρωσε ο Π. Καμμένος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη σχετικά με τις πληροφορίες για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά. Η κυρία Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές.

«Με αφορμή, ωστόσο, ανυπόστατες διαρροές περί δήθεν πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι», αναφέρει η εκπρόσωπος του κόμματος.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*