Μετά το «φιάσκο» της Νάξου, «Μανώλης Γλέζος» θα ονομαστεί το 4ο Λύκειο Ηλιούπολης

Newsroom
01/09/2020 16:50
 
 
 

 

Μετά τα όσα συνέβησαν στη Νάξο με την πρόταση να ονομαστεί το Λύκειο του νησιού «Μανώλης Γλέζος» και την απόρριψη από το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τους 14 δημοτικούς συμβούλους, ένα άλλο Λύκειο, στην Αθήνα αναμένεται να πάρει το όνομα του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας.

Ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης την προσθήκη του ονόματος του Μανώλη Γλέζου, στην ονομασία του 4ου Λυκείου της περιοχής και αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί η ονομασία «Μανώλης Γλέζος» στο εν λόγω σχολείο αφού οι αποφάσεις Σχολικού και Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να είναι ομόφωνες.

Όπως αναφέρει το ilioupolinews.gr:

Την ονομασία του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης σε «Μανώλης Γλέζος» πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης ο Φώτης Χρυσουλάκης.

Ο αιρετός που ταυτόχρονα έχει τη θέση του διευθυντή του 4ου Λυκείου πρότεινε ενώπιον του σώματος τη χρήση του ονόματος του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Μανώλη Γλέζου για το σχολείο το οποίο «υπηρετεί» εδώ και χρόνια.
Η πρόταση ήρθε σε συνέχεια της ερώτησης του Στάθη Ψυρρόπουλου προς τη δημοτική αρχή για τον ορισμό της ονομασίας του Μανώλη Γλέζου σε κάποιο δρόμο, πλατεία ή άλλο σημαντικό σημείο της πόλης.

(Visited 1.599 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*