Καθυστερούν σημαντικά τα περισσότερα έργα που έχουν ενταχθεί στη δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls)

Newsroom
24/02/2021 11:57
 
 
 

Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πλειονότητας των έργων των Open Malls, διαπιστώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό , μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η εξέλιξη των έργων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Τα έργα υλοποιούνται από συνεργατικά σχήματα που αποτελούνται από τους Δήμους ως Δικαιούχους και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους ή Επιμελητήρια, ως Συνδικαιούχους, και αποσκοπούν στην ανάδειξη των τοπικών εμπορικών αγορών, μέσω της υλοποίησης παρεμβάσεων αναβάθμισης στο δημόσιο χώρο και τις προσόψεις των τοπικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει σ’ ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, εξετάστηκαν οι αιτίες των καθυστερήσεων αυτών και συζητήθηκαν πιθανές άμεσες ενέργειες διευκόλυνσης και επιτάχυνσης της υλοποίησής τους, με στόχο την υποστήριξη των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να υπάρξει τακτική συνεργασία μεταξύ τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην έως σήμερα εξέλιξη των «Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» και να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους.

Ας σημειωθεί ότι η υλοποίηση της δράσης των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls) έχει ξεκινήσει από το 2018, με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές, θέτοντας τις βάσεις για μια διαφορετική κουλτούρα συνεργασίας και σχεδιασμού μεταξύ του δήμου, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

(Πηγή: news-ta.gr)

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*