Η μεγαλύτερη πλατεία Γαλατσίου πήρε το όνομα του Μανώλη Γλέζου (video+φώτος)

admin
17/04/2016 16:07
 
 
 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλατεία παίρνει το όνομα του εμβληματικού Μανώλη Γλέζου!

Ο δήμος Γαλατσίου τίμησε τον αγωνιστή Μανόλη Γλέζο, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Καμίνι” όπου ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε τη μετονομασία της Κεντρικής Πλατείας της περιοχής σε “Πλατεία Μανώλη Γλέζου – Ελευθερίας”.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γαλατσίου, μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να ανακατασκευαστεί πλήρως η μεγαλύτερη πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Παπαφλέσσα, Πανδώρας, Σαπφούς και Κυμοθέης. 

…Η πόλη μας, δυστυχώς, δεν έχει κέντρο, δεν έχει κεντρική πλατεία. Αν τραβήξουμε όμως δυο νοητές γραμμές, από βορρά προς νότο και από ανατολάς προς δυσμάς, βρίσκεις στον χάρτη, το κέντρο της πόλης. Εκεί υπάρχει μια πλατεία – η μεγαλύτερη του Γαλατσίου – για την οποία τους επόμενους μήνες έχει δρομολογηθεί η πλήρης ανακατασκευή της“. 

Το θέμα της μετονομασίας της πλατείας είχε προταθεί από τον κ. Μαρκόπουλο στη νεοσύστατη ενδεκαμελής Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ονοματοδοσίας η οποία αποτελείται και από τους έξι συνδυασμούς του δημοτικού συμβουλίου, όπου ομόφωνα αποφάσισε η πλατεία να φέρει το όνομα του Μανώλη Γλέζου. 

Σε λίγους μήνες από σήμερα – σε περίοπτο σημείο της πλατείας – θα τοποθετηθεί πινακίδα, η οποία θα αναγράφει “ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” σημείωσε ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος προκαλώντας τη συγκίνηση του Μανώλη Γλέζου.

Να σημειωθεί ότι στην τιμητική εκδήλωση μεταξύ άλλων παρόντες ήταν και εκπρόσωποι αρκετών Ναξιακών Συλλόγων. 

Video από την ομιλία του δημάρχου Γαλατσίου:

{youtube}L9j5gMTu96U{/youtube}

Φωτογραφίες – video: Γιάννης Πρεβενιός

 

 

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*