Νέος σεισμός στην Κρήτη 6,2 Ρίχτερ – Στον νομό Λασιθίου το επίκεντρο

Newsroom
12/10/2021 13:23
 
 
 

Μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 12 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, 30 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοανατολικά της Ζάκρου, στο Νομό Λασιθίου.

 

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης είπε στο ethnos.gr: «Ήταν πολύ δυνατός. Το επίκεντρο είναι κοντά στο Κουφονήσι. Είχε μεγάλη διάρκεια. Είμαι μαζί με μηχανικό του Δήμου μας που έζησε και τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι και με διαβεβαιώνει πως ο σημερινός ήταν πιο δυνατός από αυτόν στο Αρκαλοχώρι. Ελπίζω να άντεξαν οι κατασκευές κοντά στο επίκεντρο. Δέκα λεπτά μετά το σεισμό δεν ξέρω τι έχει γίνει έξω. Πάντως ο κόσμος είναι αναστατωμένος και έχει βγει στους δρόμους».

 

Αναφορές για ζημιές στη Σητεία

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 228 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*