Νέα συσκευή για τα 40 χρόνια του Walkman από τη Sony

Άκης Αξαόπουλος
10/09/2019 10:32
 
 
 

 

Το νέο Walkman της Sony είναι μαι σύγχρονη ψηφιακή συσκευή που εξωτερικά μοιάζει με ένα κασετόφωνο που μόλις βγήκε από τα 80s.

Το νέο μοντέλο έχει την κωδική ονομασία NW-A100TPS και προσφέρει αρκετή νοσταλγία στον κάτοχό του, αφού, στην οθόνη του εμφανίζει μία κασέτα που γυρνάει, ενώ το κάλυμμα της συσκευής είναι ίδιο με την πρόσοψη ενός Walkman εκείνης της εποχής. Η συσκευή είναι τελείως διαφορετική στο εσωτερικό της, αφού πρόκειται για ένα ψηφιακό media player με τη δική του οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βλέπει κανείς τις λίστες αναπαραγωγής ή να διαβάζει πληροφορίες για το άλμπουμ μουσικής που ακούει.

Η Sony έδωσε έμφαση στο πεδίο της ηχητικής απόδοσης στο νέο Walkman, με τη νέα συσκευή να μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 384 KHz στα 32 bits, ενώ προσφέρει και audio upscaling για βελτίωση του ήχου των MP3, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει θόρυβος λόγω της κωδικοποίησης. Παράλληλα, υποστηρίζει τα formats FLAC, AIFF, DCD και πολλά άλλα. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 3.6 ιντσών και εκεί παρουσιάζονται, εκτός από τη νοσταλγική εικόνα της κασέτας, όλες οι πληροφορίες που θέλει ο κάτοχός του.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το Walkman της νέας εποχής έχει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που δεν ξεπερνά τα 16 GB, χώρος που δεν είναι επαρκής για να χωρέσει ολόκληρη τη μουσική σας βιβλιοθήκη, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι και στην εποχή της κασέτας, μία δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει όλα τα τραγούδια σας.

Το νέο Walkman της Sony είναι μία επετειακή έκδοση για τα 40 έτη από την πρώτη εμφάνιση της συσκευής που έκανε την ακρόαση μουσικής μία εντελώς προσωπική υπόθεση. Θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία τον Νοέμβριο του 2019, σε ενδεικτική τιμή που θα φτάνει τα 440 ευρώ.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*