Πως η Τουρκία απειλεί με “μαύρο” ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Άκης Αξαόπουλος
01/12/2019 12:21
 
 
 

 

Επιτακτική η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση της Ελεύθερης τηλεόρασης από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες καθώς η Τουρκία προχώρα γοργά στην δική της ψηφιακή τηλεόραση.

Αυτή τη σαφέστατη προειδοποίηση κάνει η ομάδα του καθηγητή Χρήστου Καψάλη στο Πολυτεχνείο που έχει αναλάβει τη σύνταξη του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων.

Ο νέος χάρτης περιλαμβάνει μικρότερο φάσμα καθώς οι συχνότητες μετά την πεντηκοστή στα UHF θα δοθούν ως το τέλος του 2020 στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών για το 5G.

Σύμφωνα με την έκθεση του εργαστηρίου ασυρμάτου και επικοινωνίας του Πολυτεχνείου επείγει η ψηφιακή μετάβαση σε Καστελόριζο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Έβρο, Λέσβο και Πλάκα επειδή η Τουρκία έχει κατοχυρώσει 3 διαύλους στα Δωδεκάνησα και εννιά στις Κυκλάδες στους οποίους σήμερα εκπέμπουν ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η στήλη “τυπολογίες” της εφημερίδας “Παρόν της Κυριακής” η Ιταλία έχει λάβει ήδη παράταση για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα της λόγω 5G και έτσι μπορεί να προκληθούν καθυστερήσεις και στη Δυτική Ελλάδα όπου υπάρχει πρόβλημα με τις συχνότητες της Ιταλίας.

Το Πολυτεχνείο θεωρεί πως στη διάρκεια της μετάβασης για την οποία κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πόσο θα διαρκέσει δεν μπορούν να χορηγηθούν άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Για αυτό πιθανότατα και η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών και όχι των θεματικών πανελλαδικών καναλιών

 

Πηγή: nooz.gr

(Visited 268 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*