Πάντρεψε Smartphone με κυκλικό καντράν

Άκης Αξαόπουλος
13/02/2020 21:42
 
 
 

 

Η Τζαστίν Χάπτ μάλλον δεν περίμενε ότι το πρότζεκτ πάνω στο οποίο δούλευε τρία χρόνια, θα έφτανε σε σημείο να ρίξει την ιστοσελίδα της από την μεγάλη απήχηση που είχε στο διαδικτυακό κοινό. Επίσης δεν περίμενε ότι η προσπάθεια της να δημιουργήσει μια συσκευή, η οποία ουσιαστικά πηγαίνει την τεχνολογία «προς τα πίσω».

Σε μια ετικέτα στην εφεύρεση της γράφει «Live Free or Die» (Ζήσε ελεύθερος ή πέθανε). Μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα συμβατικά μέσα και να βγάλει από πάνω της την τεχνολογία συσκευών όπως τα smartphone.

Όταν η Χαπτ δημοσίευσε τις φωτογραφίες και τα σχέδια από το φορητό τηλέφωνο με κυκλικό καντράν το οποίο έφτιαξε από την αρχή, ξαφνικά το διαδίκτυο έστρεψε το βλέμμα του πάνω της.

Η Χαπτ, που εργάζεται ως μηχανικός αστρονομικών οργάνων στο Εργαστήριο Brookhaven στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως πήρε τον περιστροφικό μηχανισμό από ένα παλιό τηλέφωνο Trimline, συνδυάζοντάς τον με ένα μικροελεγκτή και έναν πομποδέκτη 3G, το έβαλε όλα σε ένα 3D- τυπωμένο περίβλημα, και έχτισε κάτι που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το καθημερινό τηλέφωνο της, συνδυάζοντας το παλιό με το σύγχρονο.

Το καθημερινό τηλέφωνο της Χαπτ πριν από αυτή τη συσκευή δεν ήταν smartphone καθώς η ίδια προτιμάει τα κινητά τηλέφωνα δεύτερης γενιάς με το πορτάκι, τα οποία διαθέτουν βασικές λειτουργίες.

Η Χαπτ φαίνεται ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει ούτε με το δεύτερης γενιάς κινητό της, και προτίμησε να σχεδιάσει ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο -λόγω της ιδιομορφίας του- δεν στέλνει ούτε καν μηνύματα.

«Το θέμα δεν είναι να είναι αναχρονιστικό», γράφει ο Haupt στην ιστοσελίδα της. «Είναι να δείξουμε ότι είναι δυνατό να έχουμε ένα τέλεια χρησιμοποιήσιμο τηλέφωνο που πηγαίνει πέρα από την κατοχή μιας οθόνης αφής και που με κάποιους τρόπους μπορεί να είναι πραγματικά πιο λειτουργικό».

Επιπλέον, η ίδια λέει ότι η επιλογή μιας τέτοιας συσκευής δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από τους σημερινούς χρήστες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει όλες αυτές τις λειτουργίες των smartphone, και ότι με αυτή τη συσκευή έχει τουλάχιστον μια δικαιολογία κάθε φορά που την ρωτάνε γιατί δεν απάντησε στα μηνύματα.

Η μηχανικός σχολίασε επίσης ότι το τηλέφωνό έχει μια πραγματική, αφαιρούμενη κεραία με υποδοχή SMA, που προσφέρει εξαιρετική λήψη σήματος, σχεδόν στιγμιαία, υψηλή ανάλυση καθώς και υψηλή αυτονομία της μπαταρίας. Τέλος, διαθέτει έναν διακόπτη on/off που είναι ένας πραγματικός διακόπτης και όχι το κουμπί ενός smartphone.

Πέρα από τα παραπάνω, έχει εγκαταστήσει ειδικά κουμπιά ταχείας κλήσης που μπορούν να καλέσουν τον σύζυγό της καθώς και μερικά άλλα πλησιέστερα και αγαπημένα άτομα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι πρέπει να καλούνται μέσω του περιστροφικού επιλογέα. Μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό να το κάνεις αυτό όλη την ώρα, αλλά δεν την πειράζει.

 

Πηγή: newmoney.gr

 

(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*