Η λίστα των 151 fake apps που πρέπει να αφαιρέσεις από το smartphone σου

Άκης Αξαόπουλος
01/11/2021 4:32
 
 
 

 

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Avast σε πρόσφατη έκθεσή της, αναφέρεται σε μια επιβλαβής εκστρατεία που τρέχει τους τελευταίους μήνες, αποκαλείται UltraSMS και πρόκειται στην ουσία για fake apps που διαμοιράζονται μέσω SMS σε ανυποψίαστους χρήστες.

Οι εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες στη δομή τους, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια βασική δομή της εφαρμογής επαναχρησιμοποιείται πολλές φορές. Αυτά τα αντίγραφα μεταμφιέζονται ως γνήσιες εφαρμογές μέσω καλά κατασκευασμένων app profiles στο Play Store.

Τα προφίλ διαθέτουν φωτογραφίες και δελεαστικές περιγραφές εφαρμογών μαζί με συχνά υψηλούς μέσους όρους αξιολογήσεων. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική εξέταση, έχουν γενικόλογες δηλώσεις πολιτικής απορρήτου και διαθέτουν βασικά προφίλ προγραμματιστών, συμπεριλαμβανομένων γενικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τείνουν επίσης να έχουν πολυάριθμες αρνητικές κριτικές από χρήστες που αναγνώρισαν σωστά τις εφαρμογές ως απάτες ή έχουν πέσει στην παγίδα της απάτης”, εξηγεί η ομάδα της Avast.

Η πλήρης λίστα βρίσκεται ΕΔΩ

 

Πηγή: techmaniacs.gr

(Visited 202 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*