Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δε γίνεται… και φέτος δοκιμάστε να φτιάξετε μια συνταγή που θα σας ανταμείψει τόσο με τη νοστιμιά της όσο και με το χρόνο που θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε.
Μία πανεύκολη συνταγή για βασιλόπιτα το 2022 του Δημήτρη Μιχαηλίδη με τρούφα σοκολάτας και γιαούρτι, που γίνεται μόνο με ένα μπολ σε πολύ λίγο χρόνο.
Πρόκειται για τη συνταγή που σε μόνο λίγη ώρα “έσπασε” το ίντερνετ και κατάφερε σε πολύ λίγα λεπτά να συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές αφού είναι πεντανόστιμη, φτιάχνεται μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα υλικά μας και …μόλις ένα μπολ.
Μπορεί να μας αρέσει η μαγειρική αλλά στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που οι ετοιμασίες είναι πολλές ο χρόνος είναι περιορισμένος. Έτσι αν θες φέτος να φτιάξεις την δική σου σπιτική βασιλόπιτα δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη και εύκολη βασιλόπιτα για το 2022!
Υλικά
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 330 γραμμάρια
Μπέικιν Πάουντερ 20 γραμμάρια
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 2 μεσαία
Ηλιέλαιο 150 γραμμάρια
Ζάχαρη 270 γραμμάρια
Γιαούρτι Στραγγιστό 220 γραμμάρια
Τρούφα Σοκολάτας 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη Άχνη Κατά βούληση
Πώς θα τη φτιάξουμε
– Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το αλάτι για 2′.
– Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
– Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
– Ρίχνουμε στο μπολ την τρούφα σοκολάτας και το φλουρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
– Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24-26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 40′-45′.
– Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με άχνη.