ΕΑΣ Νάξου: Μπάτουδο… πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24

Newsroom
30/01/2023 16:42
 
 
 

 

Το μπάτουδο, ένα σπουδαίο πιάτο της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της Νάξου το οποίο φτιάχνεται κυρίως στα ορεινά του νησιού μας, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, στον «αέρα» της εκπομπής «Κουβέντα να γίνεται» του Action 24.

Πρόκειται για ζουμερό αρνάκι ή κατσικάκι με υπέροχη γέμιση από ρύζι, τυρί και ψιλοκομμένα χορταρικά.

Η κ. Μαριάννα, λοιπόν, έφτιαξε το μπάτουδο, ακολουθώντας με επιμέλεια την συνταγή, η οποία βρίσκεται στο εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες» του αγαπημένου δημοσιογράφου και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστου Νέζου.

Φυσικά, για την εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποιήθηκαν μόνο αγνά και ποιοτικά ναξιώτικα υλικά, όπως το κατσίκι της ορεινής Νάξου, η μοναδική και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου και το νωπό αγελαδινό βούτυρο της Ε.Α.Σ.

Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο! Πώς να μην είναι τέτοιο αφού, όπως τόνισε και ο Δ. Καπούνης, «τα προϊόντα της Νάξου είναι… πρόκληση!».

Η δημιουργία του πιάτου, η παρουσίασή του στην εκπομπή και η… απόλαυσή του έπειτα πραγματοποιήθηκαν συνοδεία όμορφων νησιώτικων μελωδιών από τους Σταύρο Παπακωνσταντή (βιολί) και Κώστα Κορρέ (λαούτο)!

(Visited 1.157 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*