Barozzi Νάξος: Αποκλειστική βραδιά με τον Σύμβουλο Σεφ Γκίκα Ξενάκη

Newsroom
17/08/2023 19:14
 
 
 

 

Την Κυριακή 20 Αυγούστου, μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση στο Barozzi Restaurant με το Γκίκα Ξενάκη – Αποκλειστική εκδήλωση για μία φορά

Το Barozzi Restaurant και η ομάδα του καλωσορίζουν τον σύμβουλο σεφ Γκίκα Ξενάκη για μία και μοναδική γαστρονομική εκδήλωση που θα συζητηθεί.

Κλείστε τη θέση σας για την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023. Κάντε κράτηση από εδώ.

Ειδικό μενού βραδιάς:

Παλαμίδα
Σύκο / αγριομάραθος/ χρένο

Κολοκύθι
Tartarε τομάτας/ παλαιωμένο Αρσενικό Νάξου / βασιλικός

Αστακός
Καλαμπόκι / ροδάκινο / πιπεριά φλωρίνης

Αρνάκι
Μελιτζάνα / χουρμάς / κρεμμύδι

Ανθότυρο Νάξου
Μέλι Ελάτης / ξεροτήγανα / φραγκόσυκα

Ανά άτομο: 95 ευρώ

Η φιλοσοφία της κουζίνας στο Barozzi

Η φιλοσοφία της κουζίνας στο Barozzi εστιάζει στην ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης και μεσογειακής γαστρονομίας, χωρίς ακραία στοιχεία εντυπωσιασμού, αλλά ποντάροντας και χρησιμοποιώντας άριστες ντόπιες πρώτες ύλες, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν γεύσεις οικείες και ελληνικές με σύγχρονη οπτική. Ο consultant chef Γκίκας Ξενάκης βρίσκεται εδώ εντελώς στο στοιχείο του, και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ως εμπνευστή του μενού για τέσσερα συναπτά χρόνια.

Η συνεργασία του με τους Barozzi κούμπωσε από την αρχή, και έτσι τα νόστιμα, δημιουργικά πιάτα που ετοιμάζει για την κάθε σεζόν, υλοποιούνται επιτυχώς από μια σφιχτή ομάδα ταλαντούχων resident μαγείρων, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βότανο και τον sous chef του Αντώνη Νικηταρά.

Το μενού κάθε χρόνο καταρτίζεται ύστερα από ένα γαστρονομικό σαφάρι στο καρπερό και σχεδόν αυτάρκες νησί. Οι σεφ εξορμούν σε τυροκομεία, φάρμες, μπαξέδες, αλλά και για foraging στη φύση, για να δοκιμάσουν και να επιλέξουν τα υλικά επάνω στα οποία θα χτιστεί το μενού, επηρεασμένο εν πολλοίς από την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου.

Αυτή η μικρή περιπέτεια μεταφέρεται ως βιωματική εμπειρία και στο μενού, και γίνεται αντιληπτή και από τους επισκέπτες του εστιατορίου μέσω του περιγραφικού σέρβις του οποίου ηγείται ως μαέστρος σε καλοκουρδισμένη παράσταση, ο μάνατζερ και ψυχή του εστιατορίου, Γιάννης Ζυγομαλάς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 484 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*