Κλασική φανουρόπιτα

Newsroom
25/08/2023 09:10
 
 
 

Χάσατε κάτι και έχετε σηκώσει όλο το σπίτι για να το βρείτε; Μια κλασική φανουρόπιτα μπορεί και να σώσει την κατάσταση!

Υλικά

Μερίδες: 14

• 1⅓ κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

• 1 κούπα ηλιέλαιο + επιπλέον για το ταψί

• 1½ κούπα χυμός πορτοκαλιού

• 1 κουτ. γλυκού κανέλα

• ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια

• 2 κουτ. σούπας κονιάκ

• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το ταψί

• 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

• 1 κούπα καρύδια, σπασμένα

• 1 κούπα σταφίδες ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

1. Για την φανουρόπιτα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.

3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα.

4. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια.

5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά.

6. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν η φανουρόπιτα έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και τη βγάζουμε από τον φούρνο.

7. Αν θέλουμε, αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε τη φανουρόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Δεν ρίχνουµε µεµιάς όλο το αλεύρι, γιατί µπορεί να χρειαστεί λιγότερο. Αν η ζύµη βγει σκληρή, µπορούµε να ρίξουµε λίγο περισσότερο χυµό.

20′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Άννα Ναθαναηλίδου

Φωτογραφία: Shutterstock

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 24.160 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*