Ένα απλό ψωμί που παίρνει γεύση από τα λαχανικά και τα μυρωδικά που έχει. Ωραίο κολατσιό και για τα παιδιά.
Υλικά:
700g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400g νερό χλιαρό
30g μαγιά νωπή
1/2κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
100g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
15 λιαστές τομάτες
1κ.σ. θυμάρι
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
αλάτι χονδρό
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε το λαδόψωμο. Ζεσταίνετε τις 2κ.σ ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα. Κατεβάστε από την φωτιά και κρατήστε στην άκρη.
Βάλτε μέσα σε μια λεκάνη το αλεύρι και ανοίχτε μια τρύπα στη μέση. Ρίξτε μέσα στην τρύπα το χλιαρό νερό και στη συνέχεια την ζάχαρη και την νωπή μαγιά. Διαλύστε καλά την μαγιά και την ζάχαρη μέσα στο νερό, προσθέστε το 1κ.γ αλάτι, τα 60γρ. από το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το σοταρισμένο κρεμμύδι και ξεκινήστε να ζυμώνετε καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε το ζυμάρι και αφήστε το σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
Χωρίστε το ζυμάρι στα δυο και ανοίχτε τα σε σχήμα λαγάνας και βάλτε τα σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα. Πιέστε τις να κάνουν βαθουλώματα και σκεπάστε τις για 20 λεπτά μέχρι να ξαναφουσκώσουν λίγο.
Περιχύστε τις με το υπόλοιπο λάδι έτσι ώστε να μπει και λίγο μέσα στα βαθουλώματα, πασπαλίστε με το χοντρό αλάτι και το θυμάρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.
Αφήστε τις να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή: yolenis.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις