Σήμερα θα φτιάξουμε πεντανόστιμες και αφράτες μπουκιές κοτόπουλου από τα χεράκια της Δήμητρας Νίκα…
Να σας ρωτήσω…..Έχετε δει πιο λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου;
Έχετε δει πιο χρυσαφένιες , αφράτες και λιγουρευτικές μπουκιές κοτόπουλου κατάλληλες για παιδιά, φτιαγμένες με αγνά υλικά; Και μάλιστα από στήθος κοτόπουλου;
Εγώ πάντως σήμερα συγκινήθηκα πραγματικά, γιατί μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την κουζίνα, κατάφερα να κάνω τις πιο ωραίες κοτομπουκιές!
Η πρόκληση είναι ανοιχτή!
Το μυστικό ένα! Διαβάστε παρακάτω
Αγοράστε άφοβα στήθος κοτόπουλου (συνήθως είναι στεγνό και μας θυμίζει δίαιτα και νοσοκομείο!)
Εκτέλεση:
– Κόψτε σε μικρά κομμάτια, αρκετά μικρά, σαν μισό βερίκοκο.
– Ανακατέψετε, κόκκινο πιπέρι γλυκό (γλυκιά πάπρικα), μαζί με πιπέρι, αλάτι, και αν θέλετε λίγο καγιέν (αν είναι να σερβιριστεί σε ενήλικες) μαζί με ξυνόγαλα σε ένα μπωλ!
– Ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να τα σκεπάζει το μείγμα.
– Αφήστε από 2 έως 8 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφάνεια
– Πριν τηγανίσετε, ανακατέψτε αλεύρι (άσπρο ή χωρίς γλουτένη ή ολικής) μαζί με πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, και ίσως καγιέν.
– Τυλίξτε καλά τα κομμάτια και τηγανίστε για 3-4′ από κάθε πλευρά.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις