Γιουβέτσι κατσαρόλας με μοσχαράκι…. που λιώνει στο στόμα

Newsroom.
01/06/2024 06:49
 
 
 

 

Σήμερα θα φτιάξουμε Γιουβέτσι κατσαρόλας με μοσχαράκι που θα λιώνει στο στόμα. Η συνταγή απλή και κακώς πολλοί στο άκουσμα γιουβέτσι νομίζουν είναι κάτι δύσκολο. Θα το σερβίρουμε με γραβιέρα για να απογειώσει τη γεύση. 

Υλικά (6μερίδες):
*1.5 κιλό ποντίκι
*500 γρ. κριθαράκι
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*2 φύλλα δάφνης
*5 κόκκους μπαχάρι
*1 κ.σ. πελτέ
*400 γρ. χυμό ντομάτας
*Λίγη γραβιέρα Νάξου

Εκτέλεση:
– Αρχικά πλένω το κρέας και το στεγνώνω με απορροφητικό χαρτί.
– Έπειτα ρίχνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου και ροδίζω το κρέας από κάθε πλευρά.
– Στη συνέχεια προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίζω για 2 λεπτά.
– Βάζω τον πελτέ και τρίβω τον πάτο της κατσαρόλας και στην συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας, την δάφνη, το μπαχάρι και 1 λίτρο νερό.
– Ήρθε η ώρα να σκεπάσω τη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνω την φωτιά και σιγομαγειρεύω για 2 ώρες.
– Εφόσον περάσουν οι 2 ώρες, περνάω το κριθαράκι μου από λάδι να γυαλίσει (απαραίτητο βήμα για να μην μας λασπώσει) και μετά το ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρέας ανεβάζω λίγο την φωτιά, αλατίζω και αφήνω να βράσει το ζυμαρικό μου ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.
– Τέλος σε 12-15 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο (υπάρχει προτεινόμενος χρόνος βρασίματος πάνω στη συσκευασία από το κριθαράκι).

Σερβίρουμε απαραιτήτως με τριμμένη γραβιέρα Νάξου!!!

Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 761 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*