Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα… που λιώνει στο στόμα

Newsroom.
07/07/2024 07:08
 
 
 

Κλασικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, αυτό το αρνάκι ψήνεται στη γάστρα με πατάτες και γίνεται λουκούμι!

Υλικά:
2 σπάλες από αρνάκι γάλακτος
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
4 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια ρίγανη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι νερό
ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας και με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε καλά.

Βάζετε σε μια γάστρα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε πάνω τους το αρνί.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα με τον χυμό των λεμονιών και με το μίγμα περιχύνετε το κρέας. Προσθέτετε το νερό στη γάστρα και κλείνετε με το καπάκι.

Ψήνετε το αρνί στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: cantina.protothema.gr Φωτογραφία: Studiom.gr – Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 167 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*