Κλασσικό καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Μαζί με τον κιμά στο τηγάνι μπήκαν μανιτάρια, καρότα και κολοκύθια ,οπότε δικαιολογημένα το λες ξεκάθαρα φαγητό του καλοκαιριού!!! Απαραίτητη συνοδεία ήταν το γιαουρτάκι με λίγο δυόσμο!!!
Υλικά:
*6 ντομάτες
*700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
*2 καρότα τριμμένα
*200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
*2 φρέσκα κρεμμυδάκια
*2 κύβοι βοδινού
*400 γρ. κολοκυθάκια σε καρέ
*Φρέσκος δυόσμος
*100 γρ. τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
Πλένω και αδειάζω τις ντομάτες χωρίς φυσικά να πετάξω την ψυχα τους.
Σε ένα τηγάνι προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Βάζω τον κιμά μου και τον σπάω με μια κουτάλα ανακατεύοντας να πάρει χρώμα.
Προσθέτω τα καρότα ,τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια και μαγειρεύω μέχρι να μαραθούν λίγο.
Αδειάζω την ψίχα της ντομάτας , που έχω ψιλοκοψει μαζί με τους χυμούς της, ρίχνω λίγο δυόσμο και αν χρειαστεί λίγο νεράκι ώστε να αφήσω τον κιμά μου να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα. Μόλις αποσύρω απ’ την φωτιά προσθέτω το τυρί .
Στην συνέχεια γεμίζω τις ντομάτες ,αδειάζω ενδιάμεσα στο ταψί την γέμιση που έχει περισσέψει και ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου μία ώρα !!!!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τέτοια φαγητά τα προτιμώ κρύα και φυσικά τα συνοδεύω με φέτα ή αν προσέχω(δεν θέλω σχόλια) με γιαουρτάκι light.
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις