Εκπληκτικό Αρνάκι φρικασέ

Newsroom.
23/11/2024 08:30
 
 
 

Το αρνάκι φρικασέ είναι μία κλασσική ελληνική συνταγή με αγαπημένη γεύση που θα στολίσει κάθε καλό σας τραπέζι και ειδικά το χειμωνιάτικο της Κυριακής.

Είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό και σερβίρεται τόσο στα νησιά όσο και στη Στερεά Ελλάδα, από το Ιόνιο ως το Αιγαίο.
Συνηθίζεται τον χειμώνα αλλά και μετά το Πάσχα, καθώς τότε είναι η καλύτερη εποχή για τα αρνάκια του γάλακτος και υπάρχουν άφθονα μαρούλια και άνηθος σε όλες τους κήπους.

 Υλικά:
45 ml έξτρα παρθέvο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμέvο
1 κιλό αρvίσιο κρέας από μπούτι κομμένο σε 4-6 μερίδες
2 μαρούλια κομμεvα σε χοvτρά κομμάτια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμεvα σε φέτες
4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος και λίγος ακόμα για το γαρνίρισμα (κατά προτίμηση)
2 αβγά
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ διαλυμέvο σε 1/2 φλ. νερό
ο χυμός ενός λεμοvιού
αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κα σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, γυρίζοντας συχνά το κρέας, μέχρι να τραβήξει όλο το ζουμί, μια διαδικασία που θα πάρει 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε και αρκετό ζεστό νερό για να καλυφθεί το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για περίπου 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ακόμα ζεστό νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα τα λαχανικά.
Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου, όσο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ θα ρίχνουμε σιγά-σιγά 5-6 κουταλιές της σούπας από το ζεστό ζουμί του φαγητού.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας. Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε ελαφρά και κυκλικά την κατσαρόλα, για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο.
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με άνηθο.

Μικρά Μυστικά:

– Προσέξτε να υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, για να φτιάξετε μ’ αυτό την εκπληκτική σάλτσα αυγολέμονο.

– Το σερβίρετε με αρκετό φρέσκο ψωμί και απολαμβάνετε τη σάλτσα του μέχρι την τελευταία σταγόνα.

– Δεν πρέπει να την αφήσουμε να βράσει, γιατί το αυγολέμονο θα κόψει.

Πηγή: gourmed.net

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 79 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*