Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα και λίγες θερμίδες

Newsroom.
29/07/2024 07:13
 
 
 

Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα, ελαφρύ, δροσερό και γευστικό. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία αρχίζει να παίρνει την… ανιούσα!

Το γλυκό φτιάχνεται με κομπόστα ροδάκινο. Εναλλακτικά, αντί κομπόστας, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν και ώριμα ροδάκινα.

Υλικά:
3 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι με 2% λιπαρά
Κομπόστα ροδάκινα ή 5 ροδάκινα
100ml γάλα με 1,5% λιπαρά

Eκτέλεση:
Πάρτε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ντύστε την με διαφανή μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.

Ρίξτε το γιαούρτι σας ε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 100ml (½ φλιτζάνι) από το σιρόπι, από την κονσέρβα της κομπόστας σας. Χτυπήστε με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο ομογενοποιημένο μίγμα.

Στραγγίστε την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Κρατήστε 3 μισά ροδάκινα και ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα σε κικρούς κύβους.

Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν. Μετά, πάρτε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε το γάλα σας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Στύψτε με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα της ζελατίνης, ρίξτε τα στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν. Αδειάστε το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατέψτε καλά με μία ελαστική σπάτουλα ή με την ξύλινη κουτάλ σας

Ρίξτε στη φόρμα σας τρία ροδάκινα μισά. Αδειάστε το μείγμα και στη συνέχεια ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουταλάκι. Σκεπάστε τις άκρες της μεμβράνης σας που εξέχουν από τα τοιχώματα της φόρμας και βάλτε το γιαουρτογλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες μέχρι να σφίξει.

Αφού σφίξει το γλυκό, αφαιρέστε το μέσα από τη φόρμα. Ξετυλίξτε το προσεκτικά, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.

Μικρά Μυστικά:

Τα ροδάκινα απλά θα πρέπει πρώτα να τα κόψετε στη μέση και να τα μαλακώσετε για 10 λεπτά σε ένα σιρόπι που θα φτιάξετε με 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη.

Καλή Όρεξη!

Πηγή: blog.dimitracoop.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 546 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*