Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γιουβέτσι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Θα δούμε τη συνταγή για γιουβέτσι θαλασσινών. Με άρωμα θάλασσας και γεύση που μαγεύει.
Υλικά για 4 άτομα:
12 μεγάλες γαρίδες Νο 0
250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
20 φρέσκα μύδια
400 γρ. μανέστρα
1 λίτρο ζωμό γαρίδας
6 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού Μαλαγουζιά
ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το βούτυρο σκόρδου
60 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 σκελίδες σκόρδο
ελάχιστο γάλα
Εκτέλεση:
Πλένουμε προσεκτικά τα μύδια και τα καθαρίζουμε με βουρτσάκι.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες και τα μύδια, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Παράλληλα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει τη μανέστρα για 2 λεπτά. Τη σουρώνουμε και τη βάζουμε και αυτή στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.
Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό γαρίδας και βράζουμε τη μανέστρα για 12 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε λίγο ζωμό, αν χρειαστεί.
Βούτυρο Σκόρδου
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Βγάζουμε τον πράσινο μίσχο από τις σκελίδες σκόρδου και τις περνάμε 3 φορές από βραστό νερό διαδοχικά, ώστε να πετύχουμε ήπια γεύση.
Ρίχνουμε τα σκόρδα στο βούτυρο και ανακατεύουμε με ελάχιστο γάλα. Το αφήνουμε να μείνει για 5 λεπτά.
Μόλις η μανέστρα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο σκόρδου και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε.
Το γιουβετσάκι μας είναι έτοιμο και γαρνίρουμε με ντοματάκι χιώτικο σοτέ.
Καλή Όρεξη!!!
Πηγή: emvolos.gr της Σίσσυ Νίκα και η συνταγή από το Argentikon luxury hotel,Κάμπος Χίου
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις