Στρογγυλά Κολοκυθάκια Γεμιστά στο φούρνο

Newsroom.
04/08/2024 07:16
 
 
 

 

Το κολοκύθι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και κάλιο. Τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι ιδανικά για γέμισμα.

Υλικά:
*10 κολοκύθια στρογγυλά
*700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 καρότο στον τρίφτη
*10 γεμάτες κ.σ. ρύζι Καρολίνα
*3 κ.σ. ελαιόλαδο
*Φρέσκο δυόσμο

Για την σάλτσα:
*80 γρ. βούτυρο
*80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1 κύβο κότας
*700 γρ. νερό
*Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Πλένω τα κολοκύθια και αδειάζω την σάρκα τους ,την οποία φυσικά δεν πετάω (Κάνω ΣφουγγάτοΛαζάνια, Κολοκυθένια ή Κολοκυθόπιτα).
Στο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω το καρότο ,αφήνω λίγο να μαραθεί και ρίχνω και τον κιμά τον οποίο σπάω με κουτάλα ώστε να μην μείνουν χοντρά μπαλάκια.
Στην συνέχεια βάζω το ρύζι μέχρι να γυαλίσει, σβήνω μετά με νερό , χαμηλώνω και αφήνω να σιγοβράσει για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας που και που ώστε να μην κολλήσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το ζουμάκι.
Σε αυτό το σημείο προσθέτω και τον φρέσκο δυόσμο.
Γεμίζω τα κολοκύθια και τα βάζω σε ταψί ή γάστρα.
Προσθέτω λίγο νερό ,περιχύνω με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλάτι.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι αν χρησιμοποιώ γάστρα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς κελσίου , αντιστάσεις για 2 ώρες .
Τα τελευταία 15′ ξεσκεπάζω.
Αφήνω να κρυώσουν και μετά σερβίρω .

Για την κρέμα :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει ,ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω με σύρμα .
Συμπληρώνω νερό , προσθέτω και τον κύβο και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Αφού αποσύρω απ’ την φωτιά προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Περιχύνω με την σάλτσα τα κολοκυθάκια και έχω το τέλειο καλοκαιρινό φαγάκι.

Καλή Όρεξη!!
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*