Αλανιάρης κόκορας Νάξου κρασάτος και κοκκινιστός (να γλύφεις τα δάχτυλά σου)

Newsroom.
26/08/2024 07:44
 
 
 

 

Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της γεύσης στην Ναξώτικη κυρίως κουζίνα, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας στην παραδοσιακή γαστρονομία, δίνοντας την αξία που αρμόζει στην εμπειρία της γεύσης.

Ο κρασάτος (κοκκινιστός) κόκορας Νάξου με μακαρόνια ή και τηγανητές πατάτες, είναι σίγουρα ένα φαγητό που έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε σε πολλές ταβέρνες του νησιού, στα χωριά κυρίως, αλλά και στη Χώρα.

Συνταγή με ντόπια υλικά Νάξου που είναι σίγουρο ότι θα σας ταξιδέψουν σε ξεχωριστά μονοπάτια γεύσης και απόλαυσης με την έμπνευση και την αριστοτεχνία της κυρα-Αθηνάς και της υπέροχης συνταγής της!

Κόκορας κρασάτος (κοκκινιστός)

Τι θα χρειαστούμε
1 κόκορα φρέσκο
1μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
1-2 κουταλιές (σούπας) ντοματοπελτέ
1ποτηράκι κρασί
λάδι
αλάτι – πιπέρι
(Προαιρετικά και εάν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, λίγο μπαχάρι και κόκκινο πιπέρι)

Ώρα για μαγείρεμα

Τεμαχίζουμε τον κόκορα σε 8 κομμάτια. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι μέχρι να κάψει και «περνάμε» τον κόκορα μέχρι να «ξανθίνει».

Σε κατσαρόλα σωτάρουμε (λιωμένο) το κρεμμύδι και το σκόρδο να ροδίσουν, ρίχνουμε τον κόκορα τα ανακατεύουμε και τα «σβήνουμε» με το κρασί που αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη και τον ντοματοπελτέ, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει πηχτή η σάλτσα.

Το συνοδεύουμε με μακαρονάδα και πατάτες τηγανητές ή χυλοπίτες με μπόλικο αρσενικό τυρί Νάξου και μπάμιες.

Καλή …καλοκαιρινή όρεξη

*Στείλτε μας και εσείς τις συνταγές σας στο NaxosTimes (naxos@naxostimes.gr)

(φώτο: caruso.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.492 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*