Τα πιο εύκολα, νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια κουρού με χειροποίητο φύλλο, γεμιστά με τυρί φέτα και μυρωδικά!
Υλικά για 20 τυροπιτάκια:
Για την ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξηρή στιγμιαία μαγιά
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι μεταλλικό νερό
Γέμιση
1 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 κ.σ. θυμάρι (Προαιρετικά)
1 κ.σ. ρίγανη (Προαιρετικά)
1 κ.σ. δυόσμο (Προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό (Προαιρετικά)
1 κρόκος αυγού για επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο ή σουσάμι για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε πρώτα τη ζάχαρη και τη μαγιά με το γάλα και μετά προσθέστε όλα τα συστατικά της ζύμης, συμπεριλαμβανομένου αυτού του μείγματος γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Πρέπει να έχετε μια εύκαμπτη και μη κολλώδη ζύμη. Καλύψτε το με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται. κόβουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε με φέτα. Προθερμάνετε το φούρνο 180 C, αντιστάσεις.
Πάρτε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη και ισιώστε το με τα χέρια σας στον πάγκο σας.
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα τυριού και μαϊντανού και κλείστε το αναδιπλώνοντας τις άκρες προς τα πάνω και ασκήστε λίγη πίεση για να δώσετε το σχήμα μπάλας του ράγκμπι στην παλάμη σας (κάπως μακρουλό) Κάντε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο της ζύμης που απομένει.
Τοποθετήστε το χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κουρού ένα προς ένα πάνω του.
Η διπλωμένη πλευρά του κουρού πρέπει να είναι στραμμένη με το χαρτί ψησίματος. (Διπλώνετε την ζύμη ωραία κλείνετε μέσα την γέμιση, ενώνετε με τα χέρια και δίνετε σχήμα μακρουλό)
Καλύψτε όλα τα κουρού με κρόκο αυγού χρησιμοποιώντας πινέλο και πασπαλίστε ομοιόμορφα σε κάθε τυροπιτάκι.
Ψήστε τα 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, αντιστάσεις, 180 βαθμούς.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις