Ένα παραδοσιακό και γρήγορο φαγητό, χοιρινή πρασοτηγανιά. Συνήθως το συναντάμε στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Μια γευστική δημιουργία με άρωμα και νοστιμιά σε δόσεις χορταστικές.
Υλικά:
800 γρ. χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε κύβους
1-2 πράσα, κομμένα σε χοντρές φέτες μόνο το λευκό μέρος
Χυμό και ξύσμα από 1 φρέσκο λεμόνι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές.
Με τη λαβίδα το γυρίζουμε ολόγυρα να ροδοκοκκινήσει καλά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά, να απορροφηθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα, να μείνει ελάχιστη.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Βάζουμε την πιατέλα στη μέση του τραπεζιού γιατί είναι από τα πιάτα που μοιράζονται.
Μικρά μυστικά:
Στην πρασοτηγανιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης κοτόπουλο ή μοσχάρι γίνεται το ίδιο νόστιμη.
Στην Ισπανία αντί για κρέας χρησιμοποιούν ψάρι και είναι τόσο γευστικό.
Πηγή: emvolos.gr – Γράφει η Σίσσυ Νίκα
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις