Τέλεια, νόστιμη σάλτσα με σπανάκι και κάσιους! Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ασβεστίου και φυτικών ινών
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
500 γρ σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
σκελίδες σκόρδο
100 γρ ανάλατα κάσιους μουλιασμένα σε νερό
1 μικρό κολοκυθάκι προαιρετικά
ελαιόλαδο
πιπέρι,
βασιλικό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι να αρχίσει να βράζει. «Αχνίζουμε» το καθαρισμένο σπανάκι σε νερό για λίγα λεπτά και μετά το βγάζουμε και το σουρώνουμε με κρύο νερό.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σιγοβράστε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και τσιγαρίζουμε για λίγο. Τέλος προσθέτουμε τα κάσιους και ανακατεύουμε. Με ένα μπλέντερ χειρός περνάμε από το μείγμα να πάρει μια πηχτή σάλτσα (τα κάσιους δίνουν πυκνότητα).
Τα μαγειρεμένα μακαρόνια πρέπει να είναι «al dente» και περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!!
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις