Ένα εύκολο σιροπιαστό κέικ με μανταρίνι για να κεράσετε τους καλεσμένους σας και να το χαρείτε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κύβους + λίγο ακόμα, λιωμένο, για τη φόρμα
250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
ξύσμα από 4 μανταρίνια
4 αυγά
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
100 ml νερό
ξύσμα από 3 μανταρίνια
200 ml χυμός μανταρινιού
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε κέικ μανταρινιού σιροπιαστό, αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ μανταρινιού με το σιρόπι ζεστό και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
Πηγή: gastronomos.gr της Νένας Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment