Φανταστικό αφράτο σκορδόψωμο

Newsroom.
29/01/2025 08:32
 
 
 

Φανταστικό σκορδόψωμο τόσο αφράτο που δεν θα το έχετε ξαναδοκιμάσει.

Υλικά:
100 ml γάλα
25 γρ. νωπή μαγιά
320 γρ. αλεύρι πολυτελείας (για τσουρέκι, δυνατό δηλαδή πολλή πρωτεΐνη)
10 γρ. αλάτι
15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά (μέτρια)
90 γρ. Βούτυρο (+15 γρ. για την επάλειψη (θερμοκρασία δωματίου))
Θυμάρι
1-2 σκ. σκόρδο
παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον γάντζο
Μόλις γίνει μία μάζα προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λεία και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 150 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκ. και ύψος 6 εκ.. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλαστιαστούν σε όγκο για περίπου 45 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Αλείφουμε το ψωμί και περιχύνουμε με λίγη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C για 18-20 λεπτά.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 123 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*