Απίθανο και πανεύκολο κέικ «ζέβρα» χωρίς ζάχαρη

Newsroom.
01/02/2025 08:46
 
 
 

Ο διατροφόλογος Μάνος Δημητρούλης μας δίνει μια εναλλακτική συνταγή για πεντανόστιμο κέικ χωρίς ζάχαρη και με ένα μόνο ανακάτεμα!

Υλικά:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
120 γρ. σπορέλαιο
160 γρ. μέλι
180 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
1 κ.σ. baking powder
λίγο εκχύλισμα βανίλιας & αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το μέλι και χτυπάμε καλά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ορθογώνιο ταψάκι 30×10 εκ. που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί βάζουμε εναλλάξ μία μεγάλη κουταλιά από το απλό μείγμα και μία από το μείγμα κακάο, μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Πηγή: theissue.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10.267 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*