Εύκολες, γρήγορες και ζουμερές σπαλομπριζόλες κρασάτες στον φούρνο, το ιδανικό πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες χωρίς κόκαλο, σε 3-4 κομμάτια η καθεμία (πάχους περίπου 1 εκ.)
80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
120 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, να μαριναριστεί το κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Aπλώνουμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει.
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!!
Πηγή: gastronomos.gr της Νένας Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις